08 март 2018

Междинен отчет: 7 март

Можем да се поздравим с частичен успех! 

Публикувам сбит преразказ на събитията от вчера (7 март), изпратен от нашата съседка Екатерина, която вчера е имала възможност да се срещне лично с кмета Димитър Дилчев и със служители на общината и ГБС; снимките също са нейни.

Във всяко наше действие се водя/водим от два принципа: 
  1. Постигане на качествен и дълготраен резултат.
  2. Постигане на такъв резултат, който е полезен едновременно и за жителите, и за Общината, и за фирмата-изпълнител.


РЕЗЮМЕ: общината показа присъствие и ангажимент, ще се изчакат допълнителни измервания за пропадането на пътеката, зелена светлина за асфалтиран тротоар до спирката!
Както сутринта всички забелязахме, вчерашните действия на ГБС по отстраняване на пропадането на настилката на ул. "Зелена поляна"/бул. "Андрей Ляпчев" бяха бойкотирани от времето и днес отново си имаме локва. 
След като им обърнахме внимание, че нас като граждани това не ни удовлетворява и едва ли ще се примирим с половинчати ремонти, работата беше спряна и към 11 ч. лично кметът, архитект и проектанти от Общината направиха инспекция на ремонтните дейности. 
Проблемното място, където пешеходната пътека се завирява
В последващия ни разговор с кмета стана ясно, че ремонтът ще бъде спрян за кратко поради неподходящите метереологични условия. Ще се изпрати геодезист от ГБС , който да замери нивото на пропадналата настилка и пешеходната пътека и ще се изготви проект за асфалтиране, с който да се отстрани трайно проблема. Затова молим нашите съседи за малко търпение предвид състоянието на улицата към момента.
Продължихме с оглед на състоянието на тротоара и научихме най-важното: кметът е договорил изработването на асфалтиран тротоар за достъп до спирката. Ще се поставят и антипаркинг колчета, които да предотвратят паркирането на автомобили отгоре; отворени участъци ще има само пред частните парцели - за осигуряване на достъп.
Той обаче изрази опасенията си, че това няма да се приеме добре от собствениците на незастроените парцели и че, както практиката му показва, скоро след изпълнението, колчетата ще бъдат откраднати. Затова благодари за нашата будна съвест и навременните ни сигнали и помоли да се включим още по-активно при контролирането на ремонтните дейности и евентуалната вандалщина впоследствие. Повтори още веднъж, че проектът за кръгово движение на бул. "Св. Климент Охридски" и "Андрей Ляпчев" отдавна е готов, но ще го предложи за някои подобрения.
Подготовка за частично закърпване на ул. "Зелена поляна"

Няма коментари:

Публикуване на коментар